Ametyst Smykker

Ametyst
View as Grid List

Varer 1-45 af 50

Page
pr. side
Set Descending Direction
  1. Aveny - Ametyst Vedhæng - 8 Karat Guld
    Aveny - Ametyst Vedhæng - 8 Karat Guld
    Special Price 698 kr Regular Price 1.398 kr
  2. Aveny - Ametyst Halskæde - 8 Karat Guld
    Aveny - Ametyst Halskæde - 8 Karat Guld
    Special Price 825 kr Regular Price 1.180 kr
View as Grid List

Varer 1-45 af 50

Page
pr. side
Set Descending Direction
Ametysten har gennem mange tusinde år været en af de mest populære ædelsten, som du har kunne finde. Ametysten er en smuk lilla/violet variation af kvarts, hvor den smukke violette farve skyldes små mængder af jern og aluminium, der findes i forbindelse med dannelsen af den hvide kvartskrystal. Her påvirker jern og aluminium denne proces, og ametysten får herved sin unikke farve. Hvis du er på udkig efter en god kvalitets ametyst, skal du lede efter en medium/mørk violet med glimt af rød. De vil desuden changere i farven og i sollys fremstå som blå-violet og ved indendørslys vil de fremstå rød-violet. Ametyster kan anvendes i alle former for smykker, man skal blot være forsigtigt med at udsætte dem for slag og stød, da de ikke kan tåle dette.
 

Ametystens historie

Ametysten har som nævnt været enormt populær, og i middelalderen var det således kun kirken og de adelige, som måtte bærer ametyster. Her krævede adlen, at alle indleverede ametysterne, da man desuden var overbevist om, at ametysten kunne gøre en usårlig og beskytte dem, når de drog i krig. En af de største slebne ametyster findes på The National History Museum og er hele 343 karat. Ametysten findes mange steder i verden, og det er derfor muligt at finde den i Brasilien, Uruguay, Sri Lanka, Indien, Rusland, USA, Tyskland og mange andre lande.
 

En personlig smykkesten til vintermånederne

Ametysten er februars fødselssten og det siges, at stenen sikrer oprigtighed og fred i sindet. Ametysten repræsenterer også Fisken i stjernetegnet, og det siges, at bringe held og bære en sten, som matcher stjernetegn og fødselsmåned. Et smykke besat med en smuk ametyst kan derfor være en enormt personlig gave til dem, som er født i februar eller har Fisken som stjernetegn. Smykkerne med ametyster er egnet til kvinden, der gerne vil tilføre lidt farve til sin hverdag, og som ikke er bange for at bære et iøjnefaldende smykke, der for alvor skiller sig ud. I vores sortiment finder du smykker, hvor ametysten for alvor er i centrum. Det er elegante og stilrene smykker i forskellige materialer, hvor ametysten er smykkets midtpunkt, og du vil her have et helt klassisk smykke, hvor ametystens smukke farve for alvor kommer til sin ret. Vi har desuden også smykker, hvor ametysten er kombineret med andre smykkesten for et dramatisk og iøjespringende udtryk, der med garanti vil fange beskuerens opmærksomhed. 
 

Find din favorit sten

Smukke smykkesten findes i alle regnbuens farver, så du kan med sikkerhed finde et smykke, som passer til dine ønsker. I de blålige nuancer finder du blandt andet safirer, aquamariner og turkis. Er du på udkig efter en grøn sten kan du med fordel kaste et kig på smaragder, peridot eller malakit. De røde sten er blandt andet rubiner, spinel og rosaquartz. Er det de farveløse sten, som du ønsker i din samling kan du kaste dit blik på diamanter, bjergkrystaller eller zirkon.