ClickCease

Konfirmationsguide

Konfirmation

Hvert forår går forventningsfulde konfirmander turen op ad kirkegulvet, hvor de i pæne kjoler og jakkesæt endnu en gang bekræfter, at de er Guds børn. Dåben, konfirmationen og brylluppet er enormt traditionsbundne, og det er derfor ritualer, som er enormt betydningsfulde. Konfirmanderne kendetegnes typisk ved deres hvide kjoler og skjorter, som stammer tilbage fra oldtiden, hvor den hvide farve symboliserede renhed og fest. Det hvide tøj blev for alvor en del af kirkelige traditioner, da den hvide dåbskjole blev et ritual, og derefter har man set en voksende tendens med hvidt konfirmations- og bryllupstøj. I dag er det meget individuelt, hvad man ønsker at have på i kirken, og man ser flere og flere eksempler på nye fortolkninger af den klassiske konfirmationsbeklædning. I dag er der intet rigtigt og forkert, så det er helt op til den enkelte at vælge det tøj, som de føler bedst markerer denne store dag.

At træde ind i de voksnes rækker

Konfirmationen var i 1900-tallet, det som var den formelle grænse mellem at være voksen og barn. Dette skyldes, at konfirmation var en betingelse for at deltage i nadveren, men også for at stå fadder, vidne og blive gift. I dag markerer konfirmationen i højere grad rejsen fra barn til ung, og når konfirmanderne har sagt ja i kirken fejres det oftest for familie og venner med et brag af en fest. Festen er både anledning for at fejre konfirmanden og skabe minder for livet, og de modtager ofte et væld af gaver, som gerne skal kunne bruges mange år i fremtiden.

Bordkort, konfirmationstaler og traditioner

Efter kirken vil du normalt samle familie og venner til en fest, hvor din indtræden i de voksnes rækker fejres. Der er ingen rigtig eller forkert måde at gøre det på, men der er naturligvis også ritualer forbundet med selve festen. Enhver fest byder naturligvis på mad og drikke i massevis, og derudover plejer en konfirmation at byde på festlige og indimellem halvpinlige indslag fra familie og venner. Vigtigst af alt er dog konfirmandens egen tale. Her er det dig, som er i centrum, og du får måske for første gang mulighed for at tale i en større forsamling, hvor du kan takke dine mange gæster for at gøre din konfirmationsdag til noget helt særligt. Dagen er fyldt med en masse forventning, glæde, og du vil helt sikkert kunne huske tilbage på dagen, som noget ganske særligt.

Find de perfekte smykker til konfirmationskjolen
Når du går op ad gulvet i dit smukke tøj, kan du tilføre noget elegance med nogle smukke og særligt udvalgte smykker. Der er intet rigtigt og forkert, når det kommer til valg af smykker, men der er flere klassikere, som passer til ethvert outfit. Du kan også vælge at gå efter nogle mere opmærksomhedskrævende smykker, der med sikkerhed vil få dig til at skille dig ud.

Det klassiske kors

Korset er et symbol, som mange forbinder med kristendommen, og det er et motiv, som er enormt populært blandt konfirmanderne. Korset fås naturligvis i mange forskellige former, farver og størrelser, og du finder både vedhæng, øreringe og armbånd. Med klassiske korssmykker er du sikker på, at have noget, der passer perfekt til konfirmationsoutfittet, og du kan altid finde et stort udvalg af korssmykker i vores sortiment.

Smykker til dig der gerne vil skille dig ud

Hvis de klassiske smykker ikke lige er din stil, så kan du naturligvis også vælge at finde andre smykker til din konfirmationsdag. Forelsk dig i geometriske former, funklende ædelsten eller noget helt tredje. Vi har masser af forskellige brands, der vil passe perfekt til den store dag, og du finder en masse forskellige designs, så mon ikke du kan finde noget, der passer til lige præcis dine ønsker.

Find inspiration til pigernes ønskeliste

Smykker er en gave, der egner sig helt perfekt til konfirmationerne. Smykker er noget, som kan bæres med det samme, men det er også en gave, som med sikkerhed kan følge konfirmanden i mange år. Konfirmanden kan derfor blive mindet om denne helt særlige dag hver gang de bærer smykket. I gaver anbefaler vi klassiske og tidløse smykker, som kan følge konfirmanden i mange år. Hvis man ønsker, kan man vælge et smykke, som kan graveres, hvor du dermed kan sætte dit eget personlige præg på smykket.

Find inspiration til drengenes ønskeliste

Vi har naturligvis også sørget for, at der er gaver, som passer til drengene, der skal konfirmeres. Af vores bestsellers finder du blandet andet ure og manchetknapper. Forkæl dem med et smukt og klassisk ur, som kan følge dem i mange år. Uanset om drengene er til et klassisk, retro eller et moderne look, så kan du gå på opdagelse i vores sortiment af ure, der passer perfekt til konfirmationsgaven. Konfirmationen er oftest første gang, at drengene for alvor skal ud og have et pænt jakkesæt, og her kan man naturligvis finde tilbehør, som gør det noget helt særligt. Et par unikke og smukke manchetknapper kan samle ethvert look, så drengene står knivskarpt til deres konfirmation. Mange af vores manchetknapper kan desuden graveres, så du kan få konfirmationsdatoen, initialer eller noget helt tredje graveret på et par manchetknapper.