Fri fragt ved køb over 300 kr.

Produkter

Følg Aveny På Facebook

Tryk ”Synes godt om” og bliv inspireret til dit næste smykkekøb 

Følg os her

Viden om diamanter

Viden om diamanter

Diamantsmykker er nok en af de mest eftertragtede typer smykker. De mest almindelige typer diamant smykker er ringe, øreringe og vedhæng med indfattede diamanter. Når du køber diamant smykker er det godt at være opmærksom på de 4 C’er, så du bedre kan træffe det rigtige valg i forhold til dine ønsker og dit budget. Se vores store udvalg af smykker www.aveny.dk

Carat = diamantens vægt

Colour = diamantens farve

Clarity = diamantens klarhed

Cut = diamantens slibning

Diamantens vægt

Når folk snakker om carat (karat), så refererer de til diamantens vægt, og ikke størrelse, som nogle tror. Større diamanter på en carat eller mere er sjældne.

Diamantens klarhed

En diamants klarhed kan vurderes af en juveler/gemolog, som bruger et mikroskop. Her kan juveleren/gemologen se urenheder i diamanten fra naturens hånd , som kan forringe værdien af diamantens klarhed. Klarheden opgøres som vist nedenfor:

F-IF = flawless (ingen uklarhed)

VVS = very very small inclusion (meget, meget lille uklarhed)

VS = very small inclusion (meget lille uklarhed)

SI = small inclusion (lille uklarhed)

P1-P3 = pique (synlige sorte uklarheder)

De mest brugte diamanter i Danmark er P1, SI, VS og VVS.

Diamantens farve

Den klare farve i diamanten får lyset til at reflektere klart i diamanten. Den mest anvendte farve i Danmark er Wesselton. Nedenfor kan du se, hvordan farverne er angivet på diamanten.

River

Top Wesselton

Wesselton

Top Crystal

Crystal

Top Cape

Cape

Light yellow Yellow

Diamantens slibning

En smukt slebet diamant stråler og funkler. Nøjagtige små flader (kaldet facetter) leder lyset ind i diamanten. Lyset ledes igen ud, hvilket giver diamantens stråleglans. Derfor afhænger stråleglansen af, hvor dygtig diamantsliberen er. Slibningen har ikke noget med omridset af diamanten at gøre. Der findes mange slibeformer, men den mest almindelige slibning kaldes den fuldendte diamant (brillanten). Antallet af slibninger (facetter) på en brillant er 57.

Certifikat

Når du køber brillantsmykker i vores solitaire serie (Starlight serien) samt allianceringe hos Aveny, leveres de altid med et certifikat. Certifikatet er din garanti for, at kvaliteten er i orden.

Hvor stammer ordet diamant fra?

Ordet stammer fra græsk ”Adamas”, der betyder den uforgængelige (vedvarende). En diamant er nemlig vedvarende og noget af det mest hårde i verden. Den består af rent kulstof. For ca. 3 milliarder år siden blev dette kulstof, under enormt tryk og stor varme, krystalliseret til diamanter.

Hvor stammer diamanten fra?

Diamanten er uden tvivl den mest udbredte smykkesten, der findes i dag. De fleste diamanter stammer fra Afrika, men Rusland og Australien leverer også store mængder af rå diamanter.

Rå diamanter

Rå diamanter ligner grus eller småsten og først når en professionel diamantsliber har foretaget en meget krævende forarbejdning af rådiamanten, kommer diamantens glans og skønhed frem.

Kært barn har mange navne

Grækerne mente, at diamanterne var stykker af stjerner, der var faldet ned på jorden. Andre mente, at det var gudernes tårer, og i USA har diamantringen fået navnet ”ice”, fordi en diamant altid føles kold på læberne.