Topaz Smykker

View as Grid List

27 varer

pr. side
Set Descending Direction
 1. Ro Copenhagen - Nord White Armbånd - 18 Karat Guld
  Ro Copenhagen - Nord White Armbånd - 18 Karat Guld
  As low as 8.500 kr
 2. Ro Copenhagen - Nord London Blue Armbånd - 18 Karat Hvidguld
  Ro Copenhagen - Nord London Blue Armbånd - 18 Karat Hvidguld
  As low as 8.500 kr
 3. Ro Copenhagen - Nord London Blue Armbånd - 18 Karat Guld
  Ro Copenhagen - Nord London Blue Armbånd - 18 Karat Guld
  As low as 8.500 kr
 4. Ro Copenhagen - Nord White Armbånd - 18 Karat Hvidguld
  Ro Copenhagen - Nord White Armbånd - 18 Karat Hvidguld
  As low as 8.500 kr
View as Grid List

27 varer

pr. side
Set Descending Direction
Topaz er en transparent smykkesten, som fås i næsten alle regnbuens farver. Det er en smykkesten, som er en del af det rombiske krystalsystem, og dens farvesammensætning afhænger af hvilke andre elementer, der har været til stede under dens dannelse. Topazen er en hårdfør ædelsten, som placerer sig på 8 på Mohs hårdhedsskala. Det er en sten, som kan udvindes flere forskellige steder i verden, og den findes blandt andet i Brasilien, Japan, Sri Lanka, Nigeria og Pakistan. Den er dannet af aluminium, flour, silikat og oxygen, og da der den findes i et væld af farver vil man typisk navngive den enkelte topas efter farve, da de ikke har nogle varietetsnavne. Du vil derfor finde betegnelser så som ”blå topaz” og ”gul topaz.” Navnet topaz menes at stamme fra det græske ord ”topazion”, som betyder ild, hvilket kan tyde på, at topazen er navngivet efter den mindre kendte røde topaz. Blandt de mest populære farver vil du finde den blå topaz og den gule/gulbrune topaz, som er blevet de mest eftertragtede farver, når det kommer til denne ædelsten. De blå topazer er typisk ret lyse fra naturens stene, og de vil typisk blive varmebehandlet for at opnå en mere intens blå farve. Når Topazen behandles og laves til en smykkesten vil den typisk blive facetslebet eller cabochonslebet afhængigt af stenenes kvalitet.
 

Topazens historie

Topazen var en værdifuld ædelsten i det gamle græske og romerske rige, og det var derfor en sten, der i særdeleshed var forbeholdt adlen. I middelalderen fandt man gule topazer i bjergene mellem den tyske og tjekkiske grænse, og disse blev anvendt til smykker til de kongelige. I middelalderen blev stene altså betragtet som meget værdifuld, og det er først efter man fandt større samlinger i Brasilien, at stenen i højere grad anvendes og kan anskaffes til overkommelige priser. I 1740 fandt man en 1640 karats farveløs sten i Ouro Preto i Brasilien, og man var her overbevist om, at det var en diamant. Denne blev anvendt til de portugisiske kronjuveler, men det er først senere, at man har fundet ud af, at det ikke er en diamant, men nærmere en farveløs topaz. Man troede, at Topazen kunne give bæreren af stenen styrke, og samtidig beskytte mod fysiske og psykiske lidelser.
 

Smukke nuancer til november

Fødselssteen for november er topazen, som siges at bringe lykke til vedkommende, som bærer stenen. Hvis du ønsker at forære et smykke med en topaz til en, som er født i november, kan du med sikkerhed finde en topaz i en smuk farve. I smykkebranchen er de mest almindelige nuance blå og gul, men du finder også farveløse topazer samt topazer i rødlige og rosa nuancer. Smykke med topaz er derfor perfekte til vigtige mærkedage for dem, som er født i november. Forær dem en smuk halskæde i dåbsgave eller find et par unikke ørehængere, der vil komplimentere konfirmationslooket – uanset hvad du vælger, er du sikker på at give en unik og personlig gave til gavemodtageren.