Smaragd Smykker

View as Grid List

6 varer

pr. side
Set Descending Direction
View as Grid List

6 varer

pr. side
Set Descending Direction

Smaragd

Smaragd er en ædelsten, som har sit navne fra det græske udtryk ”smaragdos,” der ganske simpelt betyder grøn ædelsten. Den har været kendt siden antikken, og flere af minerne i Egypten blev kaldt ”Kleopatras Miner.” Smaragden er et stærkt grønt mineral, og er en variant af den farveløse beryl, der er en sammensætning af aluminium og berylliumsilikat. Den karakteristiske grønne farve kommer fra små spor af krom i beryllen. Smaragder fås i grønlige og blålige nuancer og vurderes på samme måde som en diamant ud fra carat, colour, clarity og cut. Meget rene smaragder er yderst sjældne og en af de aspekter, der i særdeleshed vægtes højt, er en dyb farve. Rigtig mange smaragder har synlige indeslutninger, og jo større smaragden er, jo svære er det at finde en uden indeslutninger. De fleste smaragder slibes til en klassisk form, der meget passende har fået navnet smaragdform eller smaragdslib. Denne form for slibning fremhæver den smukke grønne farve og bringer det bedste frem i smaragden. Smaragden er en ædelsten af medium hårdhed og placerer sig på 7,5-8 på hårdhedsskalen. Smaragder er især egnet til vedhæng og øreringe, men ses også i ringe. Her er det blot væsentligt, at indfatningen beskytter smaragden tilstrækkeligt. Det er muligt at fremstille det, som man kalder en syntetisk smaragd. Det er dog væsentligt at nævne, at en syntetisk smaragd ikke er lige så kostbar som dem, der stammer fra minerne.
 

Smaragdens historie

Smaragden har i mange år været en eftertragtede ædelsten, hvor de gamle egyptere anstrengte sig for at erhverve en masse smaragder. I de gamle Egypten var smaragden symbol på fertilitet og liv, og det har angiveligt været Kleopatras yndlingsædelsten. I middelalderen anvendte man i mange tilfælde smaragden som en prydesten i de europæiske retssale, og i 1557 drog spanske skibe til Sydamerika. Det eneste formål med rejsen var at finde smukke smaragder, og de blev fragtet tilbage til Europa i spandevis. Smaragder der er over en karat, er meget sjældne og derfor enormt kostbare. De fleste smaragder udgraves i Columbia, men Afrika og Brasilien leverer også en del af disse skønne grønne ædelsten. Blandt de danske kronjuveler har vi et smukt sæt bestående af øreringe, broche, diadem og halssmykke, som alle er prydet med smaragder, hvor dette sæt er blandt en af de flotteste i hele verden.
 

Smukke grønne nuancer til særlige anledninger

Smaragden er en utrolig smuk ædelsten, som er fødselssten for maj og repræsenterer stjernetegnene Tyren og Krebsen. Det skulle bringe lykke at bære den ædelsten, som knytter sig til sin fødselsmåned. Stenens spirituelle egenskaber fokuserer på kærlighed, romance, glæde, sandhed og intelligens, og det er stenen, der siges at kunne holde partnerskaber i balance. Ædelstenen egner sig derfor som gaver til helt særlige anledning. Find et smukt smaragdvedhæng til barnet, som er født i Maj måned og giv en personlig gave til en, du virkelig holder af.Smykker med smaragder vil med garanti vække opsigt, og den smukke grønne farve vil med sikkerhed tilføje lidt ekstra til ethvert look.