Safir Smykker

Safir
View as Grid List

34 varer

pr. side
Set Descending Direction
 1. Mads Z - Cabochon Safir Ring - Sølv
  Mads Z - Cabochon Safir Ring - Sølv
  As low as 750 kr
 2. Georg Jensen - Fusion Center Safir Ring - 18 Karat Hvidguld
  Georg Jensen - Fusion Center Safir Ring - 18 Karat Hvidguld
  As low as 17.500 kr
 3. Mads Z - King Ring - 14 Karat Guld
  Mads Z - King Ring - 14 Karat Guld
  As low as 13.800 kr
 4. Mads Z - Poetry Safir Ring -14 Karat Guld
  Mads Z - Poetry Safir Ring -14 Karat Guld
  As low as 4.950 kr
 5. Mads Z - Poetry Panser Safir Ring - 14 Karat Guld
  Mads Z - Poetry Panser Safir Ring - 14 Karat Guld
  As low as 2.950 kr
 6. Mads Z - Royal Sapphire Ring - 14 Karat Guld
  Mads Z - Royal Sapphire Ring - 14 Karat Guld
  As low as 6.975 kr
 7. Mads Z - Cabochon Safir Ring - 14 Karat Guld
  Mads Z - Cabochon Safir Ring - 14 Karat Guld
  As low as 3.950 kr
View as Grid List

34 varer

pr. side
Set Descending Direction
Safir kendetegnes ved dens smukke farve, og den mest kostbare farve, du kan finde en safir i, er en smuk kongeblå nuance. Safiren er en variant af den farveløst korund, hvor spormængder af jern, titan og krom er afgørende for safierens farve. Safirer findes helt naturligt, men der fremstilles også syntetiske safirer, der bruges både i smykkebranchen og andre industrier. Safiren anvendes eksempelvis til grammofon-pickupper, da det er en af de hårdeste ædelstene, der findes, hvilket derfor gør den egnet i den industri. Derudover er safir en enorm dekorativ sten, hvilket har gjort, at den også har vundet indpas i smykkebranchen, hvor den smukke blå farve gør den enormt populær. Safiren findes faktisk i alle regnbuens farver på nær rød – som er en rubin, men som sagt, er det den blå safir, der er den absolut mest populære type i smykkebranchen. Safirens værdi er naturligvis afhængig af størrelse, men det altafgørende er farven, hvor den mest eftertragtende farve er kashmir blå også kaldet kornblomstblå.
 

Safirens historie

Safiren har været kendt i mange år, og flere af de gamle civilisationer var overbevist om, at verden balancerede på en stor safir. Desuden troede de, at den kunne beskytte mod forgiftning og misundelse. Safiren har altid været enormt populær blandt kongehusene, og en af de mest kendte safirer er St. Edward’s, som er indfattet i den Engelske kongekrone. Karaten på safiren er ukendt, men den er kendt for sin smukke kornblå farve og er facetslebet i en oktogon. Lady Dianas forlovelsesring var også prydet med den smukkeste blå safir, og var en klassisk roset ring med en ovalsleben safir, som omdrejningspunkt for hele ringens udformning. I den danske kronjuvelsamling finder du Christian den femtes krone, der er indfattet med en stor flot blå safir på fronten. Den safir, som sidder i denne krone menes at være en gave fra Milanos hertug givet til Kong Christian den første i 1447, hvor den så senere hen er blevet sat i Christian den femtes kongekrone. De lande der er vigtigst for udvindingen af safirer, er Myanmar, Tanzania, Sri Lanka, Thailand, Madagaskar, Australien, Indien og USA, men det er også muligt at finde safirer andre steder i verden. Det var desuden først i starten af 1800-tallet, at man fandt ud af, at rubiner og safirer er den samme krystal blot med forskellig farve.
 

En smuk smykkesten til enhver anledning

Safiren er en utrolig smuk og anvendelig sten, som kan bruges i mange anledninger. Smykkestenens varierende farver gør det muligt for dig at finde den nuance, som passer bedst til dine præferencer. Safirens spirituelle kvaliteter inkluderer: Visdom, loyalitet, sindsro, kærlighed og sandhed. Ædelstenen siges at kunne give en masse ro i sindet, og den er desuden forbundet med at skabe sindsro og få dine ønsker til at gå i opfyldelse. Safiren er desuden stenen for fødselsmåneden september, og egner sig derfor som gave til folk født i september. Her kan du sikre dig, at du køber et personligt smykke, der kan skabe glæde hos modtageren i rigtig mange år.