ClickCease

Rubin Smykker

View as Grid List

19 varer

pr. side
Set Descending Direction
  1. Mads Z - Poetry Rubin Ring - 14 Karat Guld
    Mads Z - Poetry Rubin Ring - 14 Karat Guld
    As low as 5.250 kr
View as Grid List

19 varer

pr. side
Set Descending Direction

Rubinen er en af de 4 mest eftertragtede ædelstene, og er en variant af korund, som er kendt for sin smukke gyldne og dybe røde farve. Rubiner vil fra naturens side variere fra en bleg lyserød til dyb blodrød, og det er dem i de dybeste nuancer, som er absolut mest eftertragtet. Det er muligt at spore drift efter rubiner helt tilbage til 2500 BC, men det er først omkring år 1800, at rubiner og safirer faktisk begge er en variant af korund. Korund er i sig selv farveløs, men kan ved isomorfi få andre farver. Rubinen får sin røde farve fra krom, hvor safiren får det fra jern. Store rubiner er uhyre sjældne, og rubiner større end 10 karat er mere sjældne end diamanter af samme størrelse. I dag fremstiller man også syntetiske rubiner, og disse har naturligvis en lavere værdi end dem, som udvindes naturligt.

 

Rubinens historie

Som nævnt kan man finde spor af rubinen tilbage til 2500BC men indtil 1800-tallet troede adskilte man ikke rubinen fra andre røde ædelsten som granat og spinel. Rubinen har altid været højt værdsat, og på sproget Sanskrit blev den kendt som ”Ratnaraj,” hvilket betyder ”Kongen af ædelstene.” I Europa blev rubinen en klar favorit blandt de kongelige og velhavende aristokrat, og blev brugt til at udsmykke adskillige kostbare juveler, og du finder derfor rubin-besatte smykker i flere kronjuvel-samlinger i Europa. En af de mest berømte rubiner er ”The Prince of Burma,” som er en ubehandlet rubin på cirka 950 karat. De forventes, at hvis man ønsker at slibe stenen, at man ville kunne lave en smykkesten på cirka 300 karat. Den største rubin, der stammer fra en mine kendes som “The Liberty Bell Ruby,” – En 8500 karats rubin, som blev formet til en lille udgave af ”The Liberty Bell.” I 2011 blev den stjålet, og ingen har siden set denne helt unikke rubin. Måden som rubiner udvindes på, er stort set identisk med måden man gjorde det på for flere hundrede år siden. Det foregår som udgangspunkt langs floder, hvor regnen gennemmange år har aflejret bjergene og bragt rubinerne ned ad floden. Herefter vasket gruset fra floden med håndkraft og rubinerne sorteres fra. Der findes dog få statsejede og privatejede miner, som gør brug af maskiner til driften. Rubiner finder du hyppigst i lande som Burma, Sri Lanka, Kenya, Madagaskar, Thailand og Indien.

 

Spiritualitet og en sommersten

Rubinen har en smuk dybrød farve, og er fødselsstenen for juli. En unik sten der i den grad komplimenterer sommerens mange skøne farver. Rubinen er en ædelsten der er forbundet med energi og kærlighed. Det er desuden en ste, der forbindes med magt, livskraft, mod og lederskab. Rubinen menes også at have en positiv indflydelse på ens drømme, og den er med til at fjerne negative energier. Uanset hvilken værdi du tillægger stenen, så er det en værdifuld sten, der vil få dig til at skinne.

 

Unikke rubinbesatte smykker

En blodrød rubin er en sikker vinder i enhver smykkesamling, og det er det perfekte smykke til kvinden, som gerne vil skille sig ud. Vores sortiment byder på smukke rubinbesatte smykker, hvor du kan forelske dig i alt fra et par helt simple rubin ørestikker til en smuk rosetring med en rubin omkranset af diamanter.