Peridot Smykker

View as Grid List

7 varer

pr. side
Set Descending Direction
  1. Mads Z - Aurora Peridot Ring - Sølv
    Mads Z - Aurora Peridot Ring - Sølv
    As low as 575 kr
  2. Mads Z - Aurora Peridot Ring - 14 Karat Guld
    Mads Z - Aurora Peridot Ring - 14 Karat Guld
    As low as 2.650 kr
View as Grid List

7 varer

pr. side
Set Descending Direction
Peridot er en olivenfarvet smykkesten, der kommer af mineralet olivin. Olivin betegnes som peridot, når det er af smykkestenskvalitet. Navnet peridot kommer af det franske ord ”peritot,” som betyder guld. Stenen har en en smuk nuance, der kan minde om guld, og den changerer fra gullige toner til olivengrønne nuancer. Peridot er en transparent smykkesten, men en flot olieagtig glans. I smykkeverden er den mørk olivengrønne sten den mest værdifulde, og du vil finde stenen i flere forskellige nuancer. Peridot er kategoriseret på 7 på Mohs hårdhedsskala, og det er derfor en relativ holdbar stentype. Det anbefales dog, at du undgår at udsætte stenen for stød og slag, og desuden opbevare den i sin egen smykkeæske, så den ikke ridses af andre smykker. Du vil typisk se facetslebne peridoter, og mindre stykker poleres som regel og anvendes i stenkæder. Peridot kan opdrives i flere lande, hvor du typisk kan finde dem i USA, Australien, Brasilien, Burma, Norge og Afrika.
 

Peridot en gammel ædelsten 

Udvindingen af peridot kan spores helt tilbage til år 1500 f.Kr, og i den tid fandt man typisk stenene på øen Zabargad i Det Røde Hav. Stenen blev brugt til lykkebringende talismænd og amuletter, og den blev i det gamle Egypten kendt som ”solens ædelsten.” Det skulle efter sigende have været en af Dronning Kleopatras favorit sten. I middelalderen bragte de mange korstog store mængder peridot retur til Europa, og stenen blev brugt til at dekorere mange religiøse objekter og anvendt til smykker. Peridot i større karat er uhyre sjældne, og man betragter peridot over 8 karat, som værende samlerobjekter eller objekter, som burde udstilles på museer. Hvis man gerne vil se nogle af de mest imponerende peridoter, kan man finde et pragteksemplar på The Smithsonian Institution i Washington, hvor en sleben udgave på 310 karat hører til samlingen. Peridoten var desuden populær, da man troede, at den kunne beskytte mod besværgelser, og stenen blev også anvendt til at kurere astma. 
 

Smukke farver til lune sommernætter

Augustmåned er peridotens måned, og er du født i august, kan det derfor bringe lykke, hvis du vælger at bære denne smukke smykkesten. Peridoten er den perfekte ædelsten til sommermånederne, da dens smukke olieagtige glans står utrolig godt til en smuk sommerglød. Med en peridot er du sikker på, at du har en smykkesten, der kan glimte om kap med solens stråler. Når du er på udkig efter smykker med en peridot, vil du ofte finde den kombineret med andre smykkesten. Peridoten passer nemlig rigtig godt til andre farver, og du kan ved at kombinere flere forskellige smykkesten få et smykke, der skaber blikfang.