Opal Smykker

Vi kan ikke finde nogle produkter, der passer til dine valg. Kontakt gerne kundeservice@aveny.dk så vi kan hjælpe med at finde det du søger.
Opal er en sten, der har et smukt farveskift, hvor dens farvespil skifter afhængigt af, hvilken lyskilde opalen betragtes i. Stenen findes i adskillige farver og vil typisk stråle i grønne, røde og blå nuancer. Opalen har fået sit navn fra ordet ”opalus”, som kan oversættes til ”at se et farveskift.” Opal er et mineral, som kan indeholde op til 20% vand. Den har et tætpakket lag af silikat, hvilket er med til at give stenen sin flotte overflade og få lys til at reflektere i stenen. Stenen er kategoriseret på 5-6,5 på Mohs hårdhedsskala, og det er derfor en stentype, som du skal være en smule omhyggelig med. Da stenen kan indeholde vand, er det væsentligt, at den ikke udsættes for væsker og cremer, da dette kan have betydning for stenens farve. De fleste opaler stammer fra Australien, men de kan også udvindes i Brasilien, Mexico, Sydafrika og USA.
 

Opalens historie

Opalen har haft et blakket ry, da den i det tidlige 1800-tal blev forbundet med tragedie, men dens ry blev senere i 1800-tallet genoprettet da Dronning Victoria og hendes døtre valgte smykke besat med den farveskiftende sten. I 1863 var det australieren Tullie Cornthwaite Wollaston, som for introducerede den skønne australske sten til resten af verden. De var derfor med til at gøre stenene trendy over hele verden, og dens popularitet steg. Smykkerne varierede fra smukke viktorianske ringe til detaljerige medaljoner, og de blev enormt populære blandt adlen. I art nouveau og art deco perioden vandt opalen desuden indpas i smykkebranchen, hvor den blev brugt i flere bemærkelsesværdige smykker, og de smukke regnbuesten kommer for alvor til deres ret i denne tidsperiode.
 

Alle regnbuens farver

Opalen kendetegnes ved dens smukke farvespil, og du kan derfor finde stenen i alle regnbuens farver. Opaler findes oftest i hvide nuancer med farver inkorporerede i stenen, og farven kan variere fra gullig og rødlige nuancer til grønne og blålige nuancer. En af de mest luksuriøse og eksklusive opaler, er den sorte opal med små blålige, pink og violette detaljer. Opalen menes at være en enorm kraftfuld smykkesten, som forstærker ens intuition og årvågenhed.
 

Fødselsstenen for oktober

Opalen kan med fordel bæres af dem, som er født i oktober, da det er deres fødselssten. Det siges derfor at smykkestenen bringer held til, dem der bære deres smykkesten. Opalen er en alsidig sten, da dens changerende effekt gør den egnet til at blive båret sammen med andre ædelsten. Du kan med fordel kombinere smykker med opaler med andre smukke sten, og den vil i særdeleshed komme til sin ret, hvis du vælger at kombinere den med sten i grønne og blålige nuancer. Grundet opalens farvespil, er det også en sten, der gør sig godt til både guld og sølv.
 

Find inspiration til dit kommende smykkekøb

Vi sørger for, at det altid er muligt at finde nye smykker hos os, og vores udvalg er under konstant udvikling. Vi har smykker, som er egnet til hverdagsbrug, hvor du blandt andet finder helt stilrene guld og sølv smykker med enkle detaljer. Er du på udkig efter noget til en festlig anledning, så har vi masser af detaljerige smykker, hvor der er kræset for sammensætningen af smykkesten, så du får et helt unikt og blændende smykke, der vil være prikken over i’et til den kommende fest. Vi er desuden leveringsdygtige af en masse ure og har mange års erfaring, så du er i gode hænder, hvis du har brug for vejledning til dit næste urkøb.