Granat Smykker

View as Grid List

17 varer

pr. side
Set Descending Direction
View as Grid List

17 varer

pr. side
Set Descending Direction

Granat er en fællesbetegnelse for en gruppe af beslægtede mineraler, der alle tilhører det kubiske krystalsystem. De har derfor forskellige kemiske sammensætninger, og det resulterer i forskellige former for granat, som findes i mange forskellige farver. Granaten fås i et hav af forskellige farver men de mest kendte former for granat findes i grønne og røde nuancer. Den mest eftertragtede type af granat er netop den grønne granat, som derfor også er mere værdifuld. Det er muligt at finde forskellige typer af granat i Indien, Sri Lanka, Sydafrika, Rusland, Brasilien og Tanzania. Nedenfor kan du se en oversigt over de mest almindelige typer granat:

Pyrop: Er den mest kendte sten i granatgruppen. Den har en smuk rød farve med brunlige undertoner, og er en af de typer granat med færrest fejl og indeslutninger.

Almadin: Har en dybrød farve med et violet skær. Det er en af de mest holdbare granater.

Spessartin: Vil typisk have nogle bølgende indeslutninger og farven vil variere fra en gulligrød til en brunrød farve.

Uvarovit: Er en sjælden granat, som sjældent findes i slibeværdige stykker. Farven på en Uvarovit er en smuk stærk grøn med en iøjnefaldende glans.

Historien om granat

Granat er et materiale, som er kendt helt tilbage i bronzealderen. Flere jødiske og kristne fortællinger beskriver, hvordan den røde granat viste vej for Noah og arken gennem syndfloden. Granaten skulle efter sigende have fået sit navn fra granatæblet, da den røde sten i høj grad minder om granatæblets kerner. Granater skulle give et godt helbred, et godt mod og styrke ens fantasi. I ældre kulturer i Asien er der også set eksempler på, at granat er anvendt til spidsen af pile og projektiler. Granaten er desuden blevet betragtet som en sten med helende kræfter, som kunne kurere adskillige sygdomme.

Vintermånedens sten

Granat er den sten, som tilhører januar måned, og det er derfor en smykkesten, som kan foræres til dem, der er født i denne måned. Når man bærer sin fødselssten, siges det at bringe held. Det vil derfor være ideelt at forære et smykke med granat i dåbsgave til en, som er født i netop denne måned. Stenen er en smuk og iøjnefaldende sten, og du vil typisk finde den i dybrøde og lilla nuancer, som vil bringe et smukt farvespil ind i ethvert look.

Smykkesten i røde nuancer

Granaten er ikke den eneste smykkesten i rødlige nuancer. En af de mest værdifulde ædelsten i dybrøde toner er rubinen, som kendetegnes for dens unikke glans og flotte farve. Der er desuden også andre smykkesten, som fås i de rødlige nuancer nemlig topas, rosaquartz og koral. Om du ønsker et smykke med en rubin, granat eller noget helt tredje er op til dig, men hvis farven rød er lige dig, kan du helt sikkert finde noget i vores sortiment, som vil passe ind i din smykkesamling. Vi har alt fra simple ørestikker med granater til komplekse ringe besat med et væld af forskellige stentyper. Gå på opdagelse i vores sortiment og find det smykke, som du kan skrive på ønskelisten.