Aquamarin Smykker

View as Grid List

12 varer

pr. side
Set Descending Direction
 1. Ro Copenhagen - Orbit Blue Ring - 18 Karat Guld
  Ro Copenhagen - Orbit Blue Ring - 18 Karat Guld
  As low as 9.000 kr
 2. Ro Copenhagen - Orbit Blue Ring - 18 Karat Hvidguld
  Ro Copenhagen - Orbit Blue Ring - 18 Karat Hvidguld
  As low as 9.000 kr
 3. Ro Copenhagen - Nord Blue Mini Ring - 18 Karat Guld
  Ro Copenhagen - Nord Blue Mini Ring - 18 Karat Guld
  As low as 5.200 kr
 4. Ro Copenhagen - Nord Blue Ring - 18 Karat Guld
  Ro Copenhagen - Nord Blue Ring - 18 Karat Guld
  As low as 6.700 kr
 5. Ro Copenhagen - Nord Blue Mini Ring - 18 Karat Guld
  Ro Copenhagen - Nord Blue Mini Ring - 18 Karat Guld
  As low as 5.200 kr
 6. Ro Copenhagen - Nord Blue Ring - 18 Karat Guld
  Ro Copenhagen - Nord Blue Ring - 18 Karat Guld
  As low as 6.700 kr
 7. Ro Copenhagen - Nord Blue Ring - 18 Karat Hvidguld
  Ro Copenhagen - Nord Blue Ring - 18 Karat Hvidguld
  As low as 6.700 kr
 8. Ro Copenhagen - Nord Blue Ring - 18 Karat Hvidguld
  Ro Copenhagen - Nord Blue Ring - 18 Karat Hvidguld
  As low as 5.200 kr
 9. Ro Copenhagen - Nord Blue Ring - 18 Karat Hvidguld
  Ro Copenhagen - Nord Blue Ring - 18 Karat Hvidguld
  As low as 6.700 kr
 10. Ro Copenhagen - Nord Blue Ring - 18 Karat Hvidguld
  Ro Copenhagen - Nord Blue Ring - 18 Karat Hvidguld
  As low as 5.200 kr
 11. Ro Copenhagen - Nord Blue Armbånd - 18 Karat Guld
  Ro Copenhagen - Nord Blue Armbånd - 18 Karat Guld
  As low as 8.500 kr
View as Grid List

12 varer

pr. side
Set Descending Direction

Aquamarinens navn oprinder fra de to lantinske ord for vand og hav, og stenen har netop fået sit navn på grund af dens unikke farve, som kan minde om havets bølger. Aquamarinen kan variere fra blå, lys blå til blågrøn og lys grøn. Aquamarinen findes derfor i mange forskellige nuancer og farver, og dens gennemsigtighed varierer fra helt klar til uigennemsigtig. Du finder også en aquamarin i helt mælket blå nuance, som står utrolig godt til sterlingsølv. Aquamarinen er en utrolig smuk smykkesten, som gør sig fortræffeligt til sommerens garderobe. Du får en smuk farverig sten, der fås i kølige såvel som varme nuancer.

Aquamarinen er en type af mineralet beryl. Beryl er i sig selv et farveløst materiale, men aquamarinen får sin blå farve fra lagringer af en lille smule jern og eller titan i krystallerne. De mere grønne aquamariner får deres farve metallet krom. Den blå variant af aquamarinen er i dag den mest eftertragtede og bruges ofte i smykker såsom ringe, øreringe og vedhæng. Stenen har en hårdhed på mellem 7,5-8 på Mohs’ skalaen og er derfor en af de hårdere ædelstene. Man vil typisk facetslibe aquamariner, og de varmebehandles også for at få deres farve til at træde tydeligere frem. Den største aquamarin der nogensinde er fundet vejede over 110 kilo i usleben version. Stenen findes hyppigst i Brasilien, Colombia og Afrika. Aquamarinen findes altså både naturligt men kan også fremstilles syntetisk.

Aquamarinens historie

Aquamarinen har været en sten, som har været anvendt i mange hundrede år, og den har derfor haft forskellige anvendelser og betydninger i forskellige historiske perioder. I det romerske rige betragtede man stenen, som en sten der kunne stoppe splid og genoprette venskaber. Der er også fundet aquamariner begravet sammen med mumier fra det gamle Egypten, hvor man troede, at stenen kunne lindre smerte og sikre et godt helbred. Aquamarinen har desuden været anvendt blandt sømændene, hvor den blev betragtet som en talisman, der kunne beskytte sømændene, når de var ude på det åbne hav.

En flot farve til marts-børnene

Aquamarinen er i dag en smuk smykkesten, som bruges i flere forskellige designs, da den opnår en utrolig flot glans, når den slibes til smykkesten. Dens smukke blålige nuancer gør den desuden utrolig egnet sammen med sølv, da stenens kølige toner for alvor kommer til sin ret, når de omsluttes af sølv. Aquamarinen er fødselssten for dem som er født i marts. Du kan derfor overveje at give et smykke med aquamarin i dåbsgave til pigen, som er født i marts for en personlig gave, der kan følge vedkommende i mange år.

Smukke smykker inspireret af nordlyset

Aquamarinen er en smuk blå sten, der kan give associationer til nordlyset. Kombinér den med andre farverige smykkesten for en eksplosion af farver. Kombinationen af flere sten giver et smukt farvespil, og du kan kombinere dine smykker præcis, som du ønsker for et unikt og personligt look. Hvis du ønsker at se smykkerne i virkeligheden, er du altid velkommen til at tage forbi en af vores 6 smykke forretninger, hvor vores medarbejdere kan vejlede dig, så du går hjemme med dine smykkedrømme.