Studenterhue Smykker

View as Grid List

2 varer

pr. side
Set Descending Direction
View as Grid List

2 varer

pr. side
Set Descending Direction

Den søde studentertid

At have færdiggjort mange års uddannelse og blive student er noget helt særligt, hvilket typisk fejres med at iføre sig sin studenterhue, et gilde og en vognkørsel. Man har typisk knoklet for at gennemføre en uddannelse, og resultatet skal naturligvis fejres, hvor vi i Danmark har en lang tradition for, at man får en studenterhue. I takt med udvidelsen af forskellige uddannelser findes der i dag også et hav af forskellige studenterhuer fra den helt klassiske bordeauxrøde STX hue til den grønne landmandshue.
 

Historien om studenterhuen

Studenterhuen blev første gang set i 1856, men den gang var studenterhuen en helt sort hue, og den indikerede, at man havde færdiggjort gymnasiet. Det var en sjælden hue, da meget færre gennemførte en gymnasial uddannelse sammenlignet med i dag. Den klassiske hvide hue med det bordeauxrøde bånd blev først set i 1880’erne, og det er den hue, som vi i dag kender fra STX. Den gang var det kutyme, at man gik med huen i et helt år, da der var færre, som fik studenterhuen i den tid, og det var derfor en måde, hvor man kunne få anerkendelse for sin uddannelse. I dag ser du andre studenterhuer en den klassiske med bordeaux bånd, og de kom frem i starten af 1970’erne, hvor der kom mange nye gymnasiale uddannelser til. Studenterhuen er en den af dansk historie, og der er en masse ritualer og traditioner forbundet med det at blive student. Studenterhuen er et symbol, der forbindes med en helt særlig tid, og det er en tid, man gerne vil mindes i mange år.
 

Et symbol på færdiggjort uddannelse

Studenterhuen er symbol på færdiggjort uddannelse, og de fleste vælger at markere det med en studenterhue. Du kan også få smykker og andre gaver med studenterhuer på. Her får du altså noget, som du kan bærer i mange år, og du kan mindes den søde studentertid.
 

Få inspiration til studentergaverne

I vores 6 butikker i Storkøbenhavn står vores erfarne personale klar til at tage imod dig, så du kan finde inspiration til studentergaven. Vi har et stort udvalg af smykker og ure, som er helt perfekte til den kommende studentertid. Når du vælger en studentergave, kan du desuden overveje, om du ønsker at sætte dit eget personlige præg på smykket. Vi har nemlig mulighed for at tilbyde gravering på mange af vores smykker, så du kan sørge for, at smykket skiller sig ud og passer til gavemodtageren. Hvis du har brug for hjælp til at gennemføre en bestilling på webshoppen, kan du desuden kontakte vores kundeserviceafdeling, som sidder klar ved telefonerne i hverdagene mellem 09:00-17:00. Alternativt kan du altid kontakte os på kundeservice@aveny.dk, hvor vi hurtigst muligt vil besvare dine spørgsmål.