Dagmarkors Smykker

Klassiske kors 

Dagmarkorset er et nationalsmykke, og produceres af mange forskellige mærker, og det kan siges, at det er et klassisk smykke, som passer ind i alles samling. Dagmarkorset gives typisk i gave i forbindelse med enten dåb eller konfirmation, men du kan også forære et dagmarkors til andre anledninger.
 
Det originale dagmarkors blev fundet i Ringsted i 1683 i forbindelse med anlæggelsen af en ny grav. Det siges at være fundet ved Valdemar Sejrs første dronning Dagmars grav, og det har derfor fået navnet Dagmarkorset. Korset blev først indleveret til Kunstkammeret (Nationalmuseet) i 1695. Korset der i dag findes på Nationalmuseet kan dateres tilbage til 1000-tallet og selve stilen er præget af dets byzantinske oprindelse. Dagmarkorset er altså et smykke med en masse historie, og det er i den sammenhæng også blevet en klassiker, som burde være i enhvers smykkesamling.
 

Et alsidigt smykke

Dagmarkorset er et klassisk smykke, og produceres af mange velkendte mærker så som Lund Copenhagen og Siersbøl. Dagmarkorset har altid været populært som vedhæng, og med et vedhæng er du sikker på, at det er et smykke, som kan følge gavemodtageren i mange år. Det er også muligt at finde armbånd og øreringe med dagmarkorset, så hvis du ønsker et helstøbt look, kan du investere i det hele. Dagmarkorset kan bæres af alle aldre, og det er et smykke, som kan bringe glæde i mange år, da det aldrig går af mode. Bær dagmarkorset for sig selv for et helt klassisk og tidløst look eller kombiner det med dine øvrige smykker for et smukt og unikt look.
 

Korsets bagside

Dagmarkorset har Jesus Kristus på korset på fronten, men du vil typisk kunne finde dagmarkorset med forskellige bagsider. En mulighed er en helt blank bagside, og disse kors er derfor egnet, hvis du ønsker at sætte dit eget personlige præg på dem, da det er muligt at gravere en kort tekst eller dato på korsets bagside. Dagmarkors vedhængene fås også med Fader Vor på vedhængets bagside. Slutteligt finder du originalen, som består af fem medaljoner med Kristus i midten. På hver side af Kristus ses henholdsvis Maria og Johannes Døberen. På den lodrette korsarm ses de to berømte helgener fra den byzantinske kirke. Der er derfor flere muligheder, når du skal vælge et dagmarkors, da du kan finde flere forskellige muligheder i forhold til bagsidens design.
 

Den perfekte konfirmationsgave

Et korssmykke har altid været en populær gave som både dåbs- og konfirmationsgaver, men dagmarkorset er for alvor blevet populært blandt konfirmanderne. Mange ønsker et smykke, som kan minde dem om dagen og den relation de har til konfirmationen og kirken. Et dagmarkors er et ideelt symbol på dette, og det er et smykke, som de kan få glæde af i rigtig mange år. Hvis man ønsker at sætte et personligt præg på smykket, er det muligt at vælge et dagmarkors med en blank bagside. Her kan du vælge at gravere en personlig tekst eller konfirmationsdatoen for at gøre gaven endnu mere personlig. Med et dagmarkors som konfirmationsgave, har du en gave, som kan skabe glæde hos gavemodtageren i mange år, og de vil samtidig kunne bruge korset til at blive mindet om den dag, at de blev konfirmeret.