Kors Smykker

View as Grid List

Varer 1-45 af 73

Page
pr. side
Set Descending Direction
  1. Aveny - Kors Armbånd - Sølv
    Aveny - Kors Armbånd - Sølv
    Special Price 200 kr Regular Price 548 kr
View as Grid List

Varer 1-45 af 73

Page
pr. side
Set Descending Direction

Et traditionsbundet smykke

Korset er et af de mest klassiske motiver, som du kan finde i smykkebranchen, og det er et historisk og traditionsbundet motiv, som aldrig går af mode. Korset forbindes for det første med Kristendommen, men der er også mange eksempler på motivet brugt som til at pryde forskellige genstande før Kristendommen opstod. Korset er et motiv, som hele tiden vender tilbage i smykkebranchen, og det er derfor muligt at finde smykker, der passer til forskellige ønsker.
 
Korset som motiv findes i mange forskellige udformninger og designs. Det klassiske kors, som vi kender fra kristendommen, består af en vandrette og lodrette arme, hvor den nederste lodrette arm er længere end de andre. Korset repræsenterer det menneskelige og det spirituelle aspekt af gud samt det materielle og det spirituelle ved ethvert menneske. Jesus’ korsfæstelse gjorde desuden, at korset blev symbol på lidelse, død samt opstandelse og evigt liv. Blandt de mest almindelige kristne kors finder du det latinske, det græske, malteserkors og ringkors. Men der er også flere korstyper, som har eksisteret før Kristendommen, hvor du blandt andet finder det egyptiske ankh-kors. Korset kan derfor betragtes, som et traditionsbundet og historisk motiv, hvilket også har gjort det populært i smykkeverdenen, hvor du finder mange typer smykker med korset som motiv. Korset er et klassisk motiv, som burde være i enhver smykkesamling, og det er en perfekt gaveide til flere anledninger.
 

Smykker til dåben

Står du og skulle til en dåb og mangler inspiration til dåbsgaven, så kan du overveje et kors-smykke som gaven. Det er et klassisk motiv, som ikke går af mode, og du er derfor sikker på, at det er noget, der kan følge barnet i mange år. Korset er desuden et essentielt symbol indenfor Kristendommen, som kan følge barnet gennem livet. Simple kors er i særdeleshed egnet til netop denne type gave, men du kan også gå mere utraditionelt til værks og finde et stenbesat kors eller vælge et af de kors, som kan graveres, så du kan sætte dit eget personlige præg på smykket.
 

Konfirmandernes motiv

Korset er også en naturlig del af gaverne, som gives i konfirmationstiden, og det er desuden et smykke mange af konfirmanderne bærer. I forbindelse med konfirmationen vil det være oplagt at dykke ned i udvalget af forskellige typer korssmykker, og vores sortiment byder naturligvis på helt klassiske dagmarkors, og halskæder men for at fuldende et unikt look finder du også armbånd og øreringe. Uanset om du er på udkig efter et klassisk korssmykke eller mere trendy korssmykker kan du finde det her hos os. Det er desuden muligt at finde et helt sæt, hvis du ønsker at skabe sammenhæng mellem dine smykker til din store dag.
 

Klassisk eller trendy?

Kors motivet er naturligvis forbundet med traditioner, og der findes derfor en masse klassiske og stilrene smykker i vores sortiment, men flere og flere brands er begyndt at arbejde med nye fortolkninger af dette klassiske smykke. Det er derfor muligt at finde flere smykker med en nyfortolkningen af måde, hvorpå korset indgår. Find stenbesatte kors eller trendy ørekæder med korsmotiver, hvis du er på udkig efter et mere moderne take på korssmykket.
 

Dansk design i særklasse

En af de mest velkendte mærker, som kendetegnes for deres store udvalg af korssmykker, er Lund Copenhagen. De er i særdeleshed anerkendt for deres klassiske dagmarkors samt simple korsvedhæng, og du er sikker på, at du aldrig går helt galt i byen, hvis du vælger en af deres helt klassiske designs. Lund Copenhagen er derfor en oplagt gaveide, hvis du ønsker at forære et klassisk og stilrent smykke, som kan følge modtageren i mange år.