Dogtag Smykker

View as Grid List

3 varer

pr. side
Set Descending Direction
View as Grid List

3 varer

pr. side
Set Descending Direction

En fortid fra militæret

Dogtags er også kendt som kadaverskilte eller ID-tags, og er et smykke, som historisk set er blevet båret af personer, som har været en del af militæret. Dogtagsne blev brugt til at identificere faldne soldater, og var således designet til at kunne knækkes på midten, så pårørende kunne få den ene halvdel af skiltet, hvilket var en bekræftelse på, at soldaten var omkommet i krig. I Danmark var det almindeligt at skiltene blev graveret med navn, fødselsdato og landet, men der er også set eksempler hvor blodtype, soldatnummer og andre information er graveret på skiltet. I dag anvendes dogtags ikke længere i militæret, men de er blevet uhyre populære som statement smykke, da det er muligt at gøre smykkerne personlige gennem gravering.
 

Et unisex smykke

ID-tags, kadaverskilte og dogtags er et smykke, som egner sig til mænd såvel som kvinder. Det fås i et væld af forskellige udformninger, og de er desuden inspireret af forskellige landes traditioner omkring designet af tagsne. I sortimentet finder du det klassiske kadaverskilt, som er kendt fra det danske militær, men du finder også andre designs fra andre lande. Skiltene fås i flere forskellige størrelser, udformninger og materialer. Det er derfor muligt at få dem i feminine og diskrete modeller, men du finder også et udvalg af større skilte, som egner sig til mænd.
 

Sæt dit personlige præg på vedhængene

Dogtags og kadaverskilte er et af de smykker, som i særdeleshed er egnet til at sætte sit eget personlige præg på smykket. Med en gravering er det muligt at designe et helt unikt smykke, og det er helt op til dig, hvad du ønsker at gravere på smykket. Du kan gå traditionelt til værks med navn og fødselsdato og hermed have den perfekte dåbsgave. Du kan også vælge at få graveret dit yndlingscitat eller en anden betydningsfuld tekst, som betyder noget for dig eller vedkommende du ønsker at give en gave til. Dogstags er en unik gav ide, som kan bruges i mange forskellige anledninger. De egner sig til dåbs-, konfirmations- og fødselsdagsgaver, hvor du med en gravering kan sikre, at smykket passer helt perfekt til modtageren.
 

Kombinér dit dogtag med andre smykker

Smykker kan kombineres på mange forskellige måder og afhængigt af, hvem som bærer dem, kan de få meget forskellige udtryk. Bær smykket for sig selv for et simpelt og stilrent look eller kombinér det med et hav af forskellige halskæder for et personligt look. Smykker er det perfekte tilbehør til at udtrykke din egen personlige stil og ved brugen af forskellige kombinationer kan du sikre dig, at du bære smykkerne på en måde som ingen anden. Brug dit dogtag sammen med et par chunky kæder, og du vil helt sikkert skille dig ud. Udvalget er stort, og du finder derfor også dogtags i både sølv og guld, så du kan finde det, der passer til lige netop dine ønsker.