ClickCease

Hvordan rengøre man emalje smykker?

Emaljesmykker er en overfladebehandling, hvor det er muligt at tilføre farve til smykker og metal. Emaljen er lavet af glaspulver, der varmes op og smeltes fast på smykket, og glaspulveret findes i mange forskellige nuancer, så du kan finde smykker med emalje i alle regnbuens farver. Emalje er et skrøbeligt materiale, da det er glas, og det er derfor nødvendigt at behandle smykket med omtanke. En af de mest populære smykker med emalje er margueritten, men emalje er også anvendt til rigtig mange børnesmykker, da det er en nem måde at tilføre en masse farve til smykkerne.

Pas på emaljen

Emalje er lavet af glas, og du skal derfor være enormt opmærksom, når du bære et smykke med emalje. Glasemalje kan desværre ikke repareres, hvis det er gået i stykker. Emalje er blankt og hårdt men også porøst. Du skal derfor undgå at støde, ridse eller tabe smykket, da der er en chance for, at dette vil få emaljen til at krakelere eller gå i stykker på samme måde som glas og porcelæn.

Smykket vil altid bestå af et andet materiale end emalje, og det er typisk forgyldt sølv og sølv, som anvendes sammen med emaljen. Disse metaller vil med tiden oxidere, og blive mørkere. For at rense metallet kan du forsigtigt rense smykket i med en vatpind og sølvrens, da det anbefales at undgå at udsætte emaljen for sølvrensen. Det er vigtigt, at du skyller smykket godt efter for at undgå rester fra sølvrensen på smykket.

Sådan rengører du emaljen

Emaljen kan du fint vaske med sæbevand på lige fod, som du vil vaske øvrigt porcelæn og glas. Hver forsigtig når du håndterer smykket og brug forsigtigt en fugtig, blød klud eller en tandbørste til at komme rundt i krogene. Skyl altid efter med vand og tør smykket forsigtigt med en tør klud. Du kan med fordel lade smykket ligge fremme, så du er sikker på at smykket er helt tørt inden det pakkes væk.