ClickCease

Hvordan rengøre du dit ur?

Pleje og vedligeholdelse af ure

Ure anvendes i dag som mere en blot en tidsmåler. Ure er i stigende grad blevet et modetilbehør, og noget som fortæller omverden om vores stil. Det er derfor blevet mere almindeligt, at man har mere end et ur, så man har noget til forskellige anledninger og udtryk. Vi har derfor lavet en guide til, hvordan du bedst passer på dit ur og sikre, at du opbevare det på bedst mulig vis, så dine ure kan følge dig i mange år.

Daglig pleje af dit ur

Hvis urets skive er beskidt eller støvet, anbefaler vi, at du tørre det af med en ikke-slibende blød klud. Hvis remmen eller armbåndet er beskidt, kan du bruge en fugtig klud til at pudse remmen. Du må dog ikke lægge uret i vand eller bruge meget varmt vand, da det kan påvirke urets farve. Sørg for at holde dit ur væk fra magnetiske kræfter. Dette kan nemlig påvirke uret og få det til at tabe sekunder afhængigt af, hvilken type urværk, som sidder i uret. Vi anbefaler, at du ikke bærer smykker på samme arm, som du bærer dit ur, da vedhæng og kæder fra smykket kan ridse uret og beskadige glasset. Du skal desuden være opmærksom på, at du ikke må rengøre dit ur med kemiske midler, da det kan beskadige uret, og de materialer, som uret er lavet af. Det er vigtigt, at et ur ikke udsættes for store temperaturforskelle og høj luftfugtighed, da dette kan skabe kondens i uret. Vi anbefaler derfor at undgå at bære uret i badet, swimmingpoolen, sauna og i områder, hvor der ellers kan være store temperaturforskelle.

Pleje af læderremme

Læder er et organisk materiale, og vil med tiden strække sig. Det anbefales derfor, at du ikke trækker for hårdt i remmen, når du tager uret af og på, da det hurtigere vil ødelægge remmen. Vi anbefaler desuden at holde læderremmen væk fra direkte sollys. Direkte sollys kan nemlig afblege remmen. Hvis remmen bliver snavset, hvilket typisk sker på remmens inderside, kan du fjerne remmen fra urskiven, kan du forsigtigt lave en blanding med lunken vand og hvid eddike, som påføres en klud og forsigtigt bruges til at rengøre remmen. Det er vigtigt, at remmen får lov til at tørre grundigt.

Interne mekanismer i dit ur

Er dit ur drevet af et batteri, og er det stoppet med at virke? Sørg for at få skriftet batterierne i dit ur hurtigst muligt, når de stopper med at virke. Et gammelt batteri kan lække, og væsken kan forårsage langvarig skade i uret, hvorfor vi anbefaler, at du skifter det hurtigst muligt. Indstil gerne dit mekaniske ur mindst en gang om måneden, også når du ikke bruger det, så er du sikker på at olierne og smøremidlerne holdes friske.

Opbevaring af dit ur

Ure fingerer bedre, når de regelmæssigt bliver anvendt og båret. Når du ikke bærer uret, skal du overveje, hvordan uret opbevares for, at det udsættes for mindst mulig skade og derfor kan følge dig i mange år.

Vi anbefaler, at du altid tager dit ur af når du sover, da du kan komme til at beskadige uret i søvne. Har du en ur samling bør denne opbevares i en æske designet til formålet. Her sikrer du, at urene holdes adskilt, og du fjerner muligheden for, at urene beskadiger hinanden under opbevaring. Du skal desuden undgå at opbevare dit ur i et værelse med høj luftfugtighed, da dette kan skabe kondens i uret. Det frarådes derfor, at du opbevarer dit ur på badeværelset.

Husk at få dit ur tjekket

Vi anbefaler, at du får dit ur tjekket hos en urmager med jævne mellemrum. Hvor ofte der er behov for det afhænger naturligvis af, hvilken type ur, der er snak om. Et quartzur kræver typisk ikke den stor vedligeholdelse, og du vil som udgangspunkt kun skulle til service, når batteriet skal skiftes. Urmageren vil i forbindelse med batteriskiftet kunne tjekke pakninger i uret. Har du derimod et mekanisk ur, må du forvente, at dette kræver en grundere service med jævne mellemrum. Et mekanisk ur har flere dele som løbende skal serviceres, og hvis uret begynder at tabe tid eller gangreserveren er under 36 timer, kan det være et tegn på, at uret skal til service. Man anbefaler typisk, at et mekanisk ur skal til service hver andet år, hvor delene af uret undersøges og eventuelle skiftes efter behov.

Vi kan gøre det for dig

For at dit ur kan følge dig I så mange år som muligt, er det væsentligt, at du med jævne mellemrum får uret serviceret og rengjort. Det er naturligvis noget, som vi kan hjælpe dig med. Det kræver blot, at du tager forbi en af vores 6 butikker, hvor vores personale kan hjælpe dig. Vi tilbyder servicering af urene, batteriskift, og du kan også aflevere uret til en grundig rengøring, hvis det trænger.