ClickCease

Sådan skal du passe på dine perle smykker

Pleje og vedligeholdelse af kultur og naturlige perler

Både kultur og naturlige perler er skrøbelige af natur, og kan derfor miste deres glans, hvis man ikke sørger for at passe godt på dem. Perler er desuden følsomme overfor stød og slag, da dette kan beskadige perlemoret. Det siges, at perler bliver smukkere af at blive brugt, da varme og fedt fra huden kan give liv til perlerne. Hvis perlerne ikke anvendes, kan de blive matte og kedelige at se på.

Pas på dine perler

Perler er et blødt og følsomt materiale, og de bør opbevares adskilt fra øvrige smykker. De anbefales at opbevare smykkerne i de originale smykkeæsker. Alternativt kan de opbevares pakket ind i et blødt stof så som silke eller fløjl.

Parfume, hårspray og cremer kan indeholde kemikalier, som kan ødelægge perlens glans. Du bør derfor påføre disse produkter før du tager dine perlesmykker på. Ved at gøre dette undgår du, at perlerne udsættes for kemikalier.

Perler gror i vand, men du bør altid tage smykkerne af i forbindelse med brusebad, svømning, badning og rengøring, da produkter så som shampoo, solcreme, klor og rengøringsmidler kan beskadige perlens naturlige overflade.

Vi anbefaler desuden, at du tager perlerne af når du dykker sport, sover eller går i sauna. Dette skyldes at kraftig sved kan have en ætsende effekt på perlerne.

Sådan rengører du dine perler

Kulturperler er følsomme overfor rensevæsker, og det anbefales derfor at være forsigtig når dine smykker med perler skal rengøres. Hvor tit perlerne har behov for en rengøring afhænger af, hvor ofte man bærer smykkerne, og hvad man udsætter smykket for. Vi anbefaler, at man med jævne mellemrum aftørrer perlerne med en blød klud for at løsne eventuelt skidt.

Er perlerne mere beskidte kan du pudse perlerne med en blød, fugtig klud med lunken vand og derefter tørrer perlerne med en tør og blød klud. Er du i tvivl om, hvordan du bedst behandler dine perler, kan du altid kigge forbi en af vores butikker eller kontakte os på kundeservice@aveny.dk. Du er også velkommen til at kigge forbi en af vores butikker, hvor de kan hjælpe dig med rengøringen af dinne perlesmykker.

Pas på din perlekæde

Perlekæder er oftest trukket på en snor lavet af silketråd, og denne vil med tiden blive mør og slap. Dette kan gøre, at tråden springer, og vi anbefaler derfor, at du får trukket dine perler om. Du kan altid kigge forbi en af butikkerne og få et tilbud på, hvad det koster at trække perlerne om. 

Se vores udvalg af perle smykker 

Vi har altid et stort sortiment af smykker prydet med perler. Du finder et mix af feminine og klassiske smykker samt smykker med perler, der følger tidens trends og adskiller sig fra det klassiske look. Uanset om du er faldet for det romantiske og tidløse look eller en mere rå fortolkning af perle smykker, kan du finde det i vores sortiment.