ClickCease

Hvordan skal du pleje dine smykker?

Her på shoppen finder du smykker fremstillet i ædelmetaller samt smykker i stål og titanium, og hvis du sørger for at tage nogle forbehold vil smykkerne kunne følge dig i mange år. Vi har samlet en række tips og tricks, så du på bedst mulig vis kan passe godt på dine smykker.

Flere af smykkerne her på siden vil have en overfladebehandling, og her skal du være opmærksom på, at disse overfladebehandlinger på sigt vil blive slidt. De typiske overfladbehandlinger er rhodinering, forgyldning og oxidering.

Rhodineret sølv er en overfladebehandling af sølvet, som forhindrer det i at anløbe. Når smykket er rhodineret undgår du derfor, at du at skulle pudse dine smykker så ofte, da de ikke vil anløbe.

Forgyldt sølv fremstilles af sølv, hvor det er overfladebehandlet med et lag guld, så smykket herved ligner et guldsmykke. Forgyldte smykker er et godt alternativ til guldsmykker, og er som oftest billigere en guldsmykker. Forgyldt sølv vil med tiden miste sin forgyldning, og du vil typisk opleve dette på ringe, da disse i højere grad slides en eksempelvis øreringe og vedhæng.

Oxideret sølv er også fremstillet af ren sølv og derefter overfladebehandlet, så sølvet for et mørkere look. Smykker som er oxideret betegnes oftest som sort sølv.

For at passe bedst muligt på din smykker og sikre at overfladebehandlinger holder så længe som muligt, kan du følge denne guide:

- Tag dine smykker af når du sover
- Tag dine smykker af når du bader og vasker hænder
- Bær ikke dine smykker, når du dyrker sport
- Undgå at smykkerne udsættes for direkte sollys i længere perioder
- Undgå at smykkerne kommer i berøring med parfume, creme og lignende produkter.
- Opbevar smykkerne i deres smykkeæsker, når de ikke anvendes og læg dem gerne i en lille pose i smykkeæsken for at undgå, at smykkerne anløber.
- Pas på, at du ikke udsætter dine smykker for håndsprit, da dette kan påvirke overfladen.

Da det er uundgåeligt, at smykket kommer i berøring med væsker, bør de renses en gang i mellem. Smykkerne kan vaskes i varmt vand og derefter tørres forsigtigt med en klud. Du kan også anvende guld- og sølvrens til dine smykker, men dette slider mere på overfladen end varmt vand . Vi anbefaler derfor, at du passer på med at udsætte smykket for smykkerens for ofte, da vand i mange tilfælde er rigeligt til at fjerne eventuelle urenheder fra smykket. Skulle du have nogle spørgsmål forbundet med rengøring, pleje og vedligeholdelse af dine smykker, er du altid velkommen til at kigge forbi en af vores butikker, hvor vi kan hjælpe dig med rengøring af dit smykke samt vejlede til, hvordan du på allerbedste vis passer på dit smykke.