ClickCease

Find det rigtige dykkerur

Når du er på udkig efter et dykkerur, er det væsentligt at overveje, om du blot skal bruge det til snorkeldykning og svømning eller du har behov for et ur, der kan anvendes til at dykke med iltflasker. Når du vælger et ur, er det væsentligt at undersøge om uret kan tåle vand eller om det blot er vandafvisende. Normalt anbefaler vi, ure der tåler tryk på 10 ATM til snorkeldykning, og et ur der tåler 20 ATM til dykning med iltflasker. ATM er et målforhold der står for statisk atmosfærisk tryk, og det betyder derfor ikke, at uret der tåler 10 ATM kan nå dybder på 100 meter. Et urs vandtæthed måles som udgangspunkt i et laboratorie, som ikke afspejler de forhold, som der findes under havoverfladen. Når du investerer i et dykkerur, kan du desuden overveje hvilket design, du er på udkig efter og samtidig hvilke funktioner, som du har brug for. Der er nemlig sammenhæng mellem pris og funktioner, så der er ingen grund til at betale for funktioner, som du ikke kommer til at anvende.

Dykkerurets funktioner

Når du vælger dit ur, er det væsentligt at undersøge, hvad dine behov er, da du ellers hurtigt kan komme til at betale for funktioner, du alligevel ikke får brugt. Når du vælger et ur, vil det i første omgang være relevant at overveje, hvilken type dykning, uret skal anvendes til, da ure, der tåler mere tryk ofte er dyrere end ure, der tåler mindre tryk. Urets design er naturligvis også en prioritet i valg af ur, og der er mange, som falder over dykkerursdesignet, selvom de nødvendigvis ikke har behov for, at uret kan tåle dykning. Funktioner som kan være relevante, hvis du ønsker at bruge uret til dykning, er drejekransen/lynetten, skruekrone og belægning.

Drejekrans eller Lynette

Drejekransen eller lynetten, er den krans, som sidder yderst på uret i modsætning til en almindelige urkrans er det muligt at dreje på lynetten. Fordelen ved at kunne dreje på kransen i forbindelse med dykning er, at det kan anvendes til at indikere, hvor lang tids luft, som du har tilbage i din flaske. Hvis du ikke skal dykke med flaske, er det en funktion, som ikke nødvendigvis har den store betydning for dig, men mange vælger stadig et ur drejekrans på grund af det æstetiske udtryk. Desuden har mange dykkerure over en specifik prisklasse drejekrans.

Skruekrone

Kronen er den ”knap,” som du anvender til at indstille tid og dato. Det er også den man bruger til at trække mekaniske urværker op med. En skruekrone gør, at urets krone kan blive skruet fast og har derfor en bedre vandtæthed. Når du har en skruekrone på dit ur, sikrer du, at det ikke åbner sig og går i stykker, når uret er i kontakt med vand. Et ur behøver ikke en skruekrone for at være vandtæt, men denne mekanisme er med til at gøre uret mere sikkert under vand.

Belægning

Der kan være svært at se indikatorer, visere og andre elementer på uret, hvis belægningen af disse ikke er selvlysende. Mange dykkerure er derfor udstyret med selvlysende belægning, som er særdeles nyttigt, hvis man dykker dybt. Her kan det nemlig være mørkt, og da mange bruger uret til at se, hvor lang tids ilt, der er tilbage, så er det essentielt at kunne læse dette på dykkerkransen.

Kondens

Kondens er noget, du skal være opmærksom på uanset, om du investerer i et dykkerur eller et hvilket som andet ur, da det kan forårsage skade på uret. Kondens kan opstå, og det er ikke altid på grund af en fabrikationsfejl. Som regel vil kondens opstå, hvis uret udsættes for store temperatursvingninger – eksempelvis fra vinterkulde til en sauna. Der vil inde i selve uret sætte sig som dugdråber på glasset, og det er vigtigt, at du omgående tager uret til urmager, så de kan åbne uret og sikre, at det bliver tørret.

Har du brug for hjælp?

Hvis du skulle stå med nogle ubesvarede spørgsmål i forbindelse med køb af et nyt dykkerur, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi har over 50 års erfaring i urmager- og guldsmedebranchen, så vores kyndige medarbejdere står klar til at vejlede dig. Du kan altid kontakte os på kundeservice@aveny.dk, hvor vi hurtigst muligt besvarer din henvendelse. Du kan desuden fordybe dig i vores sortiment af ure fra forskellige mærker. Vi er leveringsdygtige i ure til mænd, kvinder og børn, hvor du finder et bredt udvalg, der spænder fra helt klassiske ure med læderrem til mere trendy ure i moderne farver og motiver.