Studenter Gaver

Studenter
View as Grid List

Varer 1-45 af 723

Page
pr. side
Set Descending Direction
View as Grid List

Varer 1-45 af 723

Page
pr. side
Set Descending Direction

Gaven til studenterne  

At blive student og have færdiggjort mange års uddannelse er en helt særlig bedrift, og det fejres typisk med en studenterhue, gilde og vognkørsel. Studenten har knoklet hårdt på at færdiggøre sin uddannelse, og resultatet belønnes med en studenterhue passende til den uddannelse, som man har gået på.
 
Studenterhuen kan dateres tilbage til år 1856, hvor man fik en sort studenterhue, som indikation for at have færdiggjort gymnasiet. Den klassiske hvide hue med det bordeauxrøde bånd kom først frem i 1880’erne, og er den vi i dag kender fra STX. Den gang gik man med huen i et helt år, og det var noget helt særligt, da færre fik en gymnasial uddannelse end vi ser i dag. De andre farver, som du i dag kan se på gaderne, kom først frem i 1970’erne i takt med, at der kom nye gymnasiale uddannelser til, og i dag finder du også huer til andre typer uddannelser. Studenterhuen er et stykke dansk historie, og som student er der en masse ritualer forbundet med studenterugen. Du bærer din hue i en uge, hvor den udsættes for alverdens forskellige ritualer, og derefter gemmes den typisk væk og vil være et minde for en helt fantastisk tid.
 

Et minde for livet

Som student vil man typisk blive forkælet med studentergaver og er er mange forskellige bud på, hvad den perfekte studentergaver er – det vigtigste du skal overveje er, om det er en gave, der kan mindes studenten om de mange minder, der knyttes til studentertiden. Et smykke vil her være en perfekt måde, hvor du kan forære studenten en gave, som de kan bruge i mange år, og de kan samtidig anvende den til dagligt og mindes de gode tider omkring studentertiden.
 
Et smykke er alletiders gave til studenterne, og du kan endda få smykker med et studenterhuemotiv. Du kan også finde en masse andre smykker, som kan foræres på denne store dag. Når du skal finde et smykke til en kommende student, kan du med fordel overveje at gå klassisk til værks, så er du nemlig sikker på, at du finder et smykke, som ikke går af mode, og det kan derfor følge dem i mange år. Eksempler på klassiske smykker til kvinder er margueritter, dagmarkors, perler eller helt simple diamant smykker. Et klassisk smykke til en herre vil eksempelvis være et par manchetknapper, en simpel halskæde eller en signetring.
 

Den personlige gave

Er du på udkig efter en unik og personlig gave til en kommende student, så vil et smykke være den helt perfekte ide. For at gøre smykket endnu mere personligt, har vi et stort udvalg af varer, hvor du kan tilvælge en gravering. Her kan du vælge at få graveret datoen for den dag, som vedkommende blev student på, en betydningsfuld sætning eller noget helt tredje. Hvad du ønsker graveret, er helt op til dig, og forskellige smykker egner sig til forskellige typer graveringer. Du finder helt klassiske pladearmbånd, signetringe og skønne vedhæng, hvor det er muligt at vælge gravering, så du netop kan få den tekst, som du ønsker graveret på smykket.
 

Et stilrent ur

Et andet bud på en studentergave er et stilrent ur, som kan anvendes i mange år. Ure har ikke kun en praktisk funktion men er ofte også en måde, hvor vedkommende der bærer uret, kan udtrykke sin personlige smag. Ure fås i mange størrelser, farver og former, men med et klassisk og stilrent ur, er du sikker på, at du aldrig går helt galt i byen, når det kommer til studentergaven. Blandt klassikerne finder du blandt andet Arne Jacobsens ikoniske urskive med en flot læderrem. Det kan næsten ikke bliver mere klassisk end Arne Jacobsen, men hvis der er mere til et ur med en stållænke, så vil du helt sikkert kunne finde det blandt mærker, så som Seiko og Festina.